Over het team

team hutspot

Het team en het verleden

De organisatie bestaat uit een groep enthousiaste squashers van Squash Hillegom, die al sinds het jaar 2001 het HutSpot dubbelkampioenschap organiseren. 

In navolging van een geslaagd en naamloos dubbeltoernooi in het jaar 2000, organiseerden Paul Kortekaas, Davey Lippens, Robin van Kooten, Bob van der Zwet en Michel Goulmy in 2001 het toernooi zoals wij deze nu nog steeds kennen. In 2005 wijzigde de samenstelling van het team: Paul  & Davey maakten plaats voor Marcel Dol. Tot en met 2010 was het dit viertal dat er elk jaar weer een waar squashfeest van wisten te maken. 

In 2011 verlieten Bob & Robin na 10 prachtige jaren de organisatie en maakten plaats voor de eerste dame in de historie van de HutSpot-organisatie: Marije van der Schrier. Het jaar erop heeft Frido Elshout de plaats van Michel overgenomen, die op de achtergrond nog steeds actief is. Marije is na de editie van 2014 op een ander organisatorisch pad gegaan en heeft de vork doorgegeven aan Jeffrey Koekkoek. Niet veel later is Isabelle Hamers toegevoegd aan het team, die het (4 jaren) werk van Frido Elshout uit handen heeft genomen. Daar Isabelle in 2017 verhuisde naar Amsterdam, leek het haar geen goed plan meer om in de organisatie te blijven. Hierdoor waren Jeffrey, Lucas en Marcel op elkaar aangewezen en vonden in Pam van Dijk een nieuwe dame voor het team. 

Nieuw in het team is Tom Smits, die de voorbereiding van het toernooi in 2020 al heeft mogen meemaken. Helaas is dit tot op heden allemaal niet doorgegaan, zoals jullie weten.

Het ontstaan van de HutSpot

Na het eerste dubbeltoernooi in 2000 stond een “rebelse” groep jonge squashers uit onze club op die het niet eens waren met de gang van zaken rond het evenementje. Er moest meer gebeuren om het toernooi flair te geven zoals eten voor de deelnemers, publiciteit, gezelligheid en vooral feest! De groep, de eerste organisatoren, is toen in 2001 de vrije hand gegeven met alle gevolgen van dien…

Bij het organiseren van het toernooi in 2001 werd besloten dat er tevens een toernooiboekje uitgegeven moest worden. In dit boekje kwamen alle verslagen van Hillegoms’ competitieteams van het afgelopen seizoen en alle weetjes en gebeurtenissen uit de club. Dit boekje moest een naam hebben en daar de Hillegomse club door de toenmalige organisatie liefkozend “de Hut” werd genoemd, werd het boekje de “HutSpot” genoemd. Een spotlight op de club, vrij vertaald. 

Hutspot is tevens een heerlijk Hollands gerecht met verschillende ingrediënten, wat in het toernooi terug te vertalen is: jong, oud, gemixed, heren- of damesdubbel, topper of beginner, alles gaat in één grote pot (schema) bij elkaar en er wordt tot een heerlijke maaltijd (toernooi) bereid. Een dubbele betekenis dus wat in dit geval zeer toepasselijk is. 

Daar het internet de overhand ging nemen werd er sinds 2007 geen toernooiboekje meer uitgegeven. Deze oude boekjes zijn nog wel in ons bezit en kunnen eventueel op aanvraag ingekeken worden. Ook ging het toernooi in 2007 pas daadwerkelijk de naam “HutSpot dubbelkampioenschappen” dragen. 

Tegenwoordig is de “HutSpot” een begrip binnen squashend Nederland en weten steeds meer dubbelsquashliefhebbers het toernooi te vinden. Zonder van bovenstaand gedachtengoed af te stappen probeert een groep vrijwilligers uit de club er jaarlijks een waar festijn van te maken. 

Langs deze weg wil de organisatie alle helpende handen vanuit de “Hut” bedanken die altijd klaar staan om er samen een groot squashfeest van te maken. Speciale dank gaat naar Melvin van Bakel, die de laatste jaren het wedstrijd- en toernooischema tot in de puntjes verzorgt, Rob Versluys die er elk jaar weer een feest van weet te maken met zijn dansplaatjes en Kristel Tebbens die met haar ontworpen toernooiposters en shirts de HutSpot iedere keer weer extreme glans weet te geven. 

Heb je een vraag aan de organisatie of wil je vrijwilliger worden tijdens een toernooi? Stuur dan een E-mail naar info@HutSpot.org

De HutSpot organisatie is nogsteeds supertrots met het ontvangen van de “Adri van Noort Award”, zondag 10 februari, tijdens de Nederlandse kampioenschappen squash 2019 te Amsterdam.

Uit handen van toenmalig voorzitter van de SBN, Harry Groen en, ook toenmalig bondsdirecteur Sven Wouters ontvingen Jeffrey Koekkoek en Marcel Dol namens de organisatie, de jaarlijkse erkenning voor het promoten van de squashsport in Nederland en daarbuiten middels onze welbekende dubbelkampioenschappen.

Vanaf het centre court van het Frans Ottenstadion roemde de voorzitter de belangeloze inzet van vrijwilligers, welke voor deze award een essentieel onderdeel is, en noemde de HutSpot een inspirerend voorbeeld van hoe je van een squashtoernooi een legendarisch succes kunt maken.

De organisatie dankt de SBN en haar commissie voor deze mooie erkenning, welke de 20e dubbelkampioenschappen en toekomstige zeker nog meer energie en glans zal geven! (Helaas kon HutSpot-lid Lucas Keizer niet aanwezig zijn bij de uitreiking.)